Az első karpántként hajlítható mobiltelefon

SAJÁT ÖTLET / MY IDEA
Az ötlet onnan jött, hogy a munkám miatt sokszor találkoztam egy bizonyos fényvisszaverő karpántal. Amikor tavaly megjelentek az első cikkek, a hajlítható kijelzőkről, egyből felötlött bennem a dolog, hogy ezek olyanok mint a karpánt, csak egy fém lemez kéne mögé, és már használhatóak is lennének. 



Amikor alaphelyzetben viseljük, felgöngyölve, a csuklón lehet hordani mint egy karkötőt. Sőt amikor karkötő állapotában van, akkor óraként csak az időt mutatná a billentyűzár bekapcsolása után. Amikor jönne egy hívás, csak leveszem a karpántot, megtöröm, amitől kimerevedik, és ezzel a mozdulattal fel is venném a telefont, így aktiválnám. 

Szerintem az alábbi forma is mutatja, hogy önmagát adja hajlítható kijelzőként a csuklópánt.
Az ötleteléseken túllépve, álljon itt pár kép a vizualitásnak emléket állítva, hogy hogyan is nézne ki ez a telefon.


Én valahogy így képzelem el a jövő telefonját. 


A karon viselve jobban látszódik a praktikussága.


A jellemzőire kitérve el tudom képzelni, hogy az energiáját valamilyen elektromágneses energiagyűjtő (pl ezzel http://www.gizmag.com/electromagnetic-harvester/26130/) beépítésével is el lehetne látni. Beépíthető lenne egy pulzusmérő az órába, ami a tulajdonosa szívritmusát figyelve, akár vészhívást is tudna kezdeményezni, ha pl szívmegállást észlel. A szívritmushoz köthető lenne egy NFC csiphez tartozó azonosító kulcs is, amelyet csak az adott szívritmushoz kötött feljogosítással lehetne használni.

2 megjegyzés:

  1. Hasonlóról már a Nokia is álmodozott: Nokia Morph concept http://www.youtube.com/watch?v=IX-gTobCJHs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, de a Nokia ötlete, még nem létező technológiát mutatott be akkor, én pedig már most is létező technológiákat raktam össze.

      Törlés